Populiarūs įrašai
-
1 kg pomidorų 0,5kg paprikų (raudonos) 5 morkos 5 skiltelės česnako čili pipiras su sėklomis (priklauso kokio aštrumo norisi) saujelė k...
-
200 g juodųjų serbentų 200 g sviesto 100 g cukraus pudros 260 g miltų 40 g kukurūzų krakmolo Juoduosius serbentus "sublenderiuoti...
2011 m. liepos 13 d., trečiadienis
Juodųjų serbentų sausainiai
200 g juodųjų serbentų
200 g sviesto
100 g cukraus pudros
260 g miltų
40 g kukurūzų krakmolo
Juoduosius serbentus "sublenderiuoti". Sviestą (kambario temperatūros) išsukti su cukraus pudra, bemaišant supilti uogas ir dar šiek tiek pamaišyti. Tada pilame miltus sumaišytus su krakmolu ir minkome tešlą, kol nebelimpa prie rankų. Išminkius padaliname tešla į 2-3 gabaliukus ir iš jų formuojame "dešreles" maždaug 3-4 cm storio. Susukame į maistinę plėvelę ir palaikome šaldytuve 30 min. Išėmus supjaustome maždaug 5 cm storio riekutėmis ir sudedame į skardą išklota kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 200°C ir kepti 10 min. Galima apibarstyti cukraus pudra.
Svarbu neperkepti, nes sausainiai praras savo labai gražią spalvą:) Gaila nepavyko foto perteikti spalvą:(
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą